Alle vores kerner dyrkes med bageevne for øje. Hvedetyperne får første-prioritet i markplanen og høstplanen, for at sikre højst muligt protein og bedste bageegenskaber.
Alle kerner oprenses til bagekvalitet.
Ølandshvede
Ølandshvede har højt proteinindhold og gode bageegenskaber i bagværk. Vi elsker ølandshveden for dens nødesmag og flotte krumme. Vi renser kernerne så de er i bagekvalitet, men kan også bruges som adjunk i bryg, hvor den høje protein vil give et flot haze og højt skum i glasset.
Spelt
Spelt er fantastisk. Vi har afskallet den og sorteret urenheder og sten fra. Det er klar til bagning eller som adjunk til brygning. Glutenstrukturen i spelt er mere skrøbelig end i andre hveder. Derfor skal den æltes lidt mere nænsomt.
Rug
God klassisk rug fyldt af krydrede noter. God til rugbrødet og god til at give fylde og smag i øl eller whisky.
Nøgenbyg
Vores purpurlilla nøgenbyg Babushka er en moderne version af den oldgamle nøgenbyg. Fuld af kostfibre og smag – bidrager med et lilla skær til brødet.