Gyrup Gårdmælk

Vores køer laver mælk til Irma

Vores malkekøer er en vigtig del af dagligdagen på Gyrup. De 170 sortbrogede malkekøer malkes to gange dagligt, tidlig morgen og sen eftermiddag.

Mælken bruges til to ting: Vores og Irmas Gyrup Gårdmælk, og Thises Thyboost.

 

En mælk så enkelt som muligt.

Gårdmælken er en mælk helt som den skal være. Hver morgen når malkebilen fra Thise henter mælk på gården holdes mælken adskildt fra den anden mælk, når den køres til mejeriet i Thise. Her pasteuriseres den, men fedten standardiseres ikke, men bevares som den var, da mælken forlod koens yver. Derfor varierer fedtprocenten i en Gyrup Gårdmælk med året, afhængig af dyrenes foder, vind og vejr.

Vi holder af vores gårdmælk, særligt til jordbær om sommeren, og risengrød om vinteren. Gårdmælken købes i Irma. Gyrup Gårdmælk vandt ‘Børsens Smagspris i 2016’

 

Thyboosten

Thyboosten fra Thise har en særlig plads i vores hjerter. Den er lavet efter en historisk opskrift, som Thisted Museum har støvet op. Som i gamle dage, er saltet håndæltet ind i ostemassen. Thyboosten er fast og krystalliseret og smagen markant med en nærmest sødlig eftersmag. Den vandt prisen for ”Ny Nordisk Ost” i 2012.