Mel og Kerner

Indrømmet, vi er lidt nogle kornnørder. Vores markplan er aldrig strømlinet, der er altid en skør sort, ny eller gammel, i en stribe på marken, og når høsten er i hus bugner hver silo med korn af alle slags.

Vi dyrker i alt 450 ha – en masse græs til vores dyr, og så ellers hvede, havre, rug og byg. Byg til vores malt og whisky, havre til gryn. Tilbage er rugen og hvederne. De er til de bedste bagere vi kender.  Historiske kornsorter, som man skal lede længe efter på de danske marker. Men vi holder af dem. For de leverer et proteinindhold, en bagekvalitet og en smag som ikke findes i de moderne højtydende sorter. Derfor holder vi fast i spelten, og i ølandshveden, og de får første-prioritet i markplanen.

Vores moderne kornoprensning gør os selvforsynende med sædekorn. Derfor kan vi holde fast vores egne sorter, og endda hjælpe med opformering af ny korn.

Vi har ikke selv en mølle, men oprenser til bagekvalitet og pakker de fine kerner i sække, klar til bagere med egen mølle. Vi samarbejder også gerne med en møller, fx Skærtoftmølle, om formaling af vores korn.

Oprensning

Vores oprensningsanlæg kan oprense korn til bage- og sædekornskvalitet.

Det består af:

  • Dobbelt soldrens
  • Kort- og langkorns trieur
  • Kastebord
  • Afskaller

Kontakt Andreas på andreas@gyrup.dk for informationer om lønoprensning af din avl eller korn.